Но един месец без здравни осигуровки не може да прекъсне здравноосигурителните ви права.

Да, трябват 3 месеца. Аз имам няколко повече, но не мога да си платя този 1 месец. Искам да си платя всичките за да зная, че ми е чисто :)

След като фирмата е закрита - може ли да се подаде Д1 от/за несъществуваща фирма?
Здравните права са едно, а какво дава системата на НАП като осигурителен доход за този месец 08.2016 - има ли някаква сума?

Мисля, че не се проверили статута на фирмата за да ми го кажат. Относно осигурителния доход за този месец в системата им няма нищо.
Здравейте,

Преди близо 1 година се свързах със счетоводителката на минал работодател да я попитам защо ми излизат неплатени осигуровки за даден месец ( 08.2016г.). Тя ми каза, че ще направи справка и ще се чуем. Мина време и не поучих отговор от нея. Днес гледам, че същия месец продължава да излиза в системата на НАП => имам прекъснати здравни права.

Някой сблъсквал ли се е с подобен казус и намерил ли е решение?
- от НАП ми казаха да се свържа с тогавашния ми работодател, но фирмата вече е закрита...
Към кого мога да отнеса проблема си така, че да реша този проблем?
Шест месеца са от 07.01.2019 до 06.07.2019. 07.07.2019 е първия ден от седмия месец.
Това е при положение, че 07.01.2919 е първия работен ден в живота Ви. Ако сте работили на трудов договор и преди това, въобще няма за какво да се притеснявате. Шестте месеца се броят сумарно и след като веднъж са достигнати, вече си ги имате

Благодаря Ви за бързия отговор!
Здравейте,

Днес пострадах на работа и искам да ми издадът болничен пред работодателя. Въпроса ми е следния: постъпил съм на работа на 7 януари 2019 година. Дали болничния, който ще ми издадът (имам травма на крака) ще започне да се плаща от 8ми юли или е по-добре да пожелая да ми пуснат болничен от 8ми, а преди това неплатен/платен отпуск.